Vysvětlení 1508 - Operační systémy

Randall nám v dnešním stripu dává nahlédnout do své počítačové historie a současnosti a nabízí nám také svou vizi toho, jak se podle něj bude dále vyvíjet.

Vysvětlovat jednotlivé systémy až k současnosti asi nemá větší smysl. Následne Randall předpovídá splynutí iOS a OS X v jediný systém. Současně se podle něj objeví operační systém s nespecifikovaným názvem, který bude kompletně napsán v Javascriptu. Tinder je aplikace, sloužící k seznamování - podle Randalla na jejím základě v budoucnosti vznikne celý operační systém. Nest je velice pravděpodobně odkazem na společnost Nest Labs, která se zabývá vývojem inteligentních elektronických zařízení pro domácnosti. Elon Musk podle Randalla také přijde s vlastním operačním systémem, jakkoliv není specifikováno, jaký bude (ale velice pravděpodobně velmi futuristický). Přibližně ve stejné době dojde také k návratu MS DOSu, ale dle Randalla čistě v ironickém kontextu. Současně se také objeví domácí operační systém s názvem BloodDrone (krvavý dron), který naznačuje, že se běžnou součástí domácností stanou inteligentní ozbrojené drony.

Následně dle Randallovy předpovědi lidstvo zanikne. Zhruba dvacet let po jeho zániku se objeví systém GNU/HURD, což je narážka na legendárně vleklý vývoj tohoto systému - ačkoliv byl jeho vývoj zahájen počátkem devadesátých let minulého století s očekáváním, že bude k dispozici poměrně záhy, do dnešního dne zatím stále existuje pouze v nestabilních testovacích verzích.

Mouseover text pak odkazuje na neméně legendárního Richarda Stallmana, jednu z nejznámějších postav opensource komunity, zakladatele Free Software Foundation a také projektů GNU a HURD.