Vysvětlení 1476 - Ceres

Máme tu další tradičně obskurní Randallův strip.

Sonda Dawn, která je ve stripu zmíněna, je už několik let na cestě k trpasličí planetě Ceres, ke které by měla vbrzku dorazit. Na snímcích Cerery, ať už pořízených Hubbleovým dalekohledem či přímo sondou Dawn, je k vidění poměrně prominentní bílá skvrna, o jejímž původu toho prozatím příliš mnoho nevíme a je předmětem řady diskusí.

Randall přichází s poněkud svérázným vysvětlením - na povrchu Cerery je podle něj umístěna obří samolepka o provedené výstupní kontrole, která svou podobou a textem naráží na samolepky, jež američtí oděvní výrobci v minulosti umísťovali na své produkty (zejména právě samolepka s "číslem 6" je poměrně legendární). Vše ovšem může mít ještě další úrovně a skutečný význam by nám patrně opět byl schopen sdělit pouze Randall sám - "Číslo 6" je například označení hlavního hrdiny poměrně legendárního (a u nás takřka neznámého) britského seriálu The Prisoner z konce šedesátých let.

Mouseover text pak upozorňuje na skutečnost, že Země evidentně výstupní kontrolou neprošla, neboť je prokazatelně kontaminována salmonelou (a koneckonců také celou řadou dalších organismů). To je ovšem současně zcela evidentně narážkou na německou společnost CERES, která provádí hygienické inspekce potravinářských výrobků - proto zmínka o přítomnosti salmonely na Zemi.