Vysvětlení 1406 - Univerzální adaptér

Dnešní strip si dělá legraci z nepřeberného množství konektorů, které se navíc ve většině případů snažily stát univerzálním standardem v dané oblasti (nebo se jím na nějakou dobu i staly).

Naprostá většina konektorů z comicsu skutečně existuje.

Letecká pneumatická sluchátka byla používána na palubách dopravních letadel v šedesátých letech 20. století k poslechu hudby, ale čas od času se na ně dá narazit ještě dnes (například mohou zpříjemňovat pacientům vyšetření magnetickou rezonancí, jelikož je možné vyrobit je bez použití kovových součástí).

Konektory PS/2 byly poměrně rozšířené pro připojování myší a klávesnic k počítačům, než byly zcela vytlačeny USB periferiemi. PS/3 a PS/4 nicméně neexistují - jedná se o vtip, který naráží na skutečnost, že konzole Playstation 2 byla často označována jako PS2 a následné další modely jako PS3 a PS4.

120 V střídavých je samozřejmě americká norma a americká zásuvka. Je pozoruhodné, že ačkoliv právě síťové zásuvky vyžadují v běžném životě redukce poměrně často, pokud se vydáte do různých zemí s různými tvary zásuvek a normami napětí, Randallův univerzální konvertor žádnou jinou verzi síťové zásuvky kromě té americké neobsahuje. Slovem "Volitelně" je pak označený středový kolík ochranného vodiče, který ovšem ve skutečnosti rozhodně není volitelný, i když ho často nejrůznější redukce a rozdvojky ignorují a porušují tím bezpečnostní předpisy (ochranný vodič nemají zařízení jen tak bezdůvodně, pozor na to).

Konektory pro disketové mechaniky, IDE disky, 2,5" disky a SCSI zařízení sice vypadaly velice podobně, ale rozhodně není pravda to, co naznačuje obrázek, tedy že by snad bylo možné "odlomením" části jednoho konektoru získat konektor jiný.

"Podivná verze" USB konektoru je konektor USB-B, používaný dnes už snad pouze na tiskárnách. Macro USB konektor samozřejmě neexistuje, jde pouze o vtip na adresu micro USB.

F konektor se používá nejčastěji na anténních přívodech například rozvodů televizního signálu.

Optické vlákno je na obrázku pozoruhodné tím, že nemá žádný zjevný konektor - těžko říct, zda tím chtěl Randall naznačit něco konkrétního.

Konektory MagSafe jsou používány k připojení Apple zařízení. Ve skutečnosti zatím existují pouze MagSafe a MagSafe 2, verze 3 a 4 jsou produktem Randallovy fantazie, a jak můžeme soudit o jeho vizi MagSafe 4, má s nimi patrně poněkud specifické zkušenosti.

Šňůrka je pochopitelně odkazem na klasický "dětský telefon", tedy dvě plechovky spojené provázkem.

Čísla na tankovací pistoli benzínové pumpy odkazují na různá oktanová čísla pohonných hmot, ovšem udávaná takzvaným Anti-Knox číslem, používaným na benzínových stanicích v Americe a některých dalších zemích. Českému bezolovnatému benzínu odpovídá Anti-Knox 91, 93 je pak český dražší Natural 98. Čerpací pistole se navíc liší průměrem hubice - pistole pro tankování nafty mají hubici širší, kterou není možné zasunout do ústí nádrže benzínového automobilu (ovšem obráceně to někdy možné je, záleží na konkrétním automobilu a provedení hrdla nádrže).

Mouseover text pak odkazuje na skutečnost, která vše často velice komplikuje - totiž že valná většina konektorů existuje v provedení "samec" (kolík) a "samice" (zdířka), takže chcete-li mít jistotu, že spolu dvě zařízení skutečně propojíte, musíte být často vybaveni ještě patřičnou redukcí ze samce na samici či naopak. Současně si ještě mouseover text dělá legraci ze souosých napájecích konektorů, hojně používaných právě v devadesátých letech, které byly příčinou neklidného spaní nejednoho člověka, který s nimi měl někdy co do činění. Ačkoliv totiž vypadají takřka shodně, existuje jich překvapivě velké množství, lišící se nejen vnějším průměrem, ale také průměrem středového kolíku či zdířky, a aby to nebylo tak jednoduché, každé zařízení vyžadovalo pro svůj provoz specifické napájecí napětí, a všechny verze těchto souosých konektorů se ještě často lišily polaritou zapojení. Jinými slovy - pokud se vám něco stalo s původním napájecím adaptérem (což se stalo velice často, protože nezřídka bývaly dost pochybné kvality), bylo hledání náhradního napájecího adaptéru opravdu velice nesnadné a frustrující.