Vysvětlení 1256 - Otázky

Celý dnešní comics je tvořený otázkami, které nabízí Google našeptávač, pokud rozepíšete část nějakého dotazu.

Česká verze by samozřejmě v ideálním případě měla obsahovat otázky z českého našeptávače. Protože by ale její vytvoření bylo neúnosně pracné (i tak jsme nad překladem tentokrát strávili řadu hodin), jedná se skutečně o pouhý překlad původních dotazů od Randalla. Obsahují nejrůznější směsku bizarních i zcela logických dotazů (s důrazem na ty bizarnější), přičemž některé obsahují různé odkazy na popkulturní věci (Pokémon, Pán prstenů a podobně). V několika případech jsme původní dotaz nahradili nějakým (snad) podobným, jen poněkud srozumitelnějším, ale jedná se jen asi o tři dotazy v celém obrázku.

Velikost písma u jednotlivých dotazů nehraje žádnou roli, nejedná se o klasický "slovní oblak", i když to tak na první pohled vypadá.

Mouseover text (a potažmo jeden z dotazů) odkazuje na vedlejší zápletku ve filmové sérii Pán prstenů, kde je Elrondem řečeno, že jak Sauron nabývá na moci, opouští Arwen síly. Tato zápletka se v knižní předloze nevyskytuje a upřímně řečeno nedává příliš smysl. Film ji nicméně nad rámec zmíněného výroku dále nijak nevysvětluje.

Vysvětlení či přepis všech dotazů z celého obrázku po nás prosím tentokrát nechtějte, díky za pochopení.

Současně se omlouváme za poněkud horší grafickou podobu celého obrázku, zejména různé překrývání diakritických znamének, ale snažili jsme se, jak to jen šlo.