Vysvětlení 1589 - Frankenstein

Dnešní strip odkazuje na nejasnosti v pojmenování monstra z románu Frankenstein neboli moderní Prométheus. Celá řada lidí totiž říká "Frankenstein" právě onomu monstru, ovšem toto jméno ve skutečnosti náleží doktorovi Frankensteinovi, který monstrum stvořil.

Jak Randall prostřednictvím tohoto comicsu upozorňuje, je původní román v současné době již volným dílem, neboť na něj vypršela autorská práva. To umožňuje vytváření odvozených děl, jakým se snaží být právě tento strip. Randall se v něm pokouší monstrum oficiálně pojmenovat "Frankenstein", aby tak zmíněné nejasnosti vyřešil jednou provždy. Zmínka o přistání Američanů na Měsíci může být chápána různými způsoby - například jako Randallova snaha o to, aby jeho verze splnila požadavky na odvozené dílo, neboť to se musí od původního díla významným způsobem odlišovat. Stejně tak se ale může například jednat o Randallův komentář na adresu těch, kteří se domnívají, že přistání na Měsíci bylo pouze fingované - Frankensteinovo monstrum je proslulé svou nízkou inteligencí, takže by se mohlo jednat o pokus naznačit zde jisté paralely...

Mouseover text pak takřka jistě odkazuje na klasický seriál Doctor Who (v češtině naprosto strašlivě jako "Pán času") a podobný problém, jakému čelí Frankensteinovo monstrum - s ohledem na název tohoto seriálu se řada lidí domnívá, že jeho protagonista se skutečně jmenuje "Doctor Who" (tedy "Doktor Kdo"). Není to ale pravda - jeho hlavní hrdina se ve skutečnosti jmenuje (respektive si říká) pouze "The Doctor" neboli "Doktor" (s velkým D).