Vysvětlení 1449 - Král vysílá své vojsko

Nemáme tušení, zda to je v dnešní době už potřeba vysvětlovat či zatím ještě stále ne, ale "Král vysílá své vojsko" je alespoň kdysi celkem populární dětská hra. Její účastníci se rozdělí do dvou družstev, která se postaví proti sobě a jejich členové se chytnou za ruce a vytvoří řetěz. "Král" každého z týmů pak následně vybírá jednoho "vojáka", který se rozběhne a pokusí se lidským řetězem soupeřů proniknout, respektive ho přerušit. Pokud se mu to podaří, získává jeho tým dle vlastní volby jeden ze dvou přetržených "článků" řetězu. Pokud se mu to ale nepodaří, stává se členem soupeřícího družstva.

Dnešní comics naznačuje, že takovým způsobem došlo i ke vzniku pohoří Himálaj - dva prehistorické kontinenty, Laurasie a Gondwana, z nichž se postupem času vytvořily kontinenty takové, jak je známe dnes, spolu hrály právě tuto hru a Gondwana se rozhodla vyslat proti Laurasii Indii. Ta vší silou narazila do Laurasie, ale ačkoliv její náraz dal vzniknout právě Himálaji, zcela logicky ve svém pokusu o přerušení soupeřova řetězu neuspěla.

Oceán Téthys, který zmiňuje mouseover text, je pak označení pro moře, které od sebe v období druhohor oddělovalo právě Laurasii s Gondwanou. Bylo pojmenováno podle řecké bohyně moří, dcery bohyně Země Gaie a boha nebe Úrana. Je podle ní pojmenován také jeden z měsíců planety Saturn.