Vysvětlení 1427 - Klávesnice z iOS

Nedávno uvedená nová verze operačního systému iOS pro zařízení společnosti Apple přidává do systémové klávesnice funkci, která na základě předchozího textu a analýzy často používaných výrazů a slovních spojení dává uživateli pro zrychlení psaní návrhy, jak by mohl dál pokračovat (jinými slovy jde o alespoň teoreticky inteligentnější autocorrect). Tato funkce už je nějakou dobu dostupná na jiných mobilních systémech, ale v iOS má nyní premiéru. Návrhy, které uživatel dostává, mohou přitom být jak poměrně smysluplné a užitečné, tak i naprosto absurdní.

Randall si evidentně s nějakým iOS zařízením hrál a zkoušel do něj zadávat slavné filmové citáty s poměrně pozoruhodnými výsledky. Zde je seznam filmů a skutečných znění oněch slavných citátů:

"Jak prosté, drahý Watsone." - Klasicky spojováno s postavou Sherlocka Holmese, i když v knihách tato věta nikdy nezazněla.
"Pozdrav mého malého přítele!" - Zjizvená tvář / Scarface (verze z roku 1983)
"Toto, mám dojem, že už nejsme v Kansasu." - Čaroděj ze země Oz
"Jmenuji se Bond. James Bond." - Prakticky všechny Bondovky
"Jsem jen list ve větru. Sleduj mě, jak plachtím." - Serenity
"Rošťáci se nikdy nevzdávají!" - Rošťáci
"Máš můj meč." "A můj luk." "A mou sekeru!" - Pán prstenů: Společenstvo prstenu

A v mouseover textu:

"Dobrý den. Jmenuji se Inigo Montoya. Zabil jste mi otce. Připravte se na smrt." - Princezna nevěsta
"Pomsta je pokrm, který je nejlépe podávat studený." - Celá řada filmů a knih
"Mohou nám vzít životy, ale nikdy nám nevezmou naši svobodu!" - Statečné srdce

Nakonec bychom jen podotkli, že ačkoliv Randall možná skutečně uvádí reálné návrhy klávesnice v iOS 8, my jsme si české verze víceméně vymysleli a inspirovali se u toho částečně originálem, částečně vlastními zkušenostmi s podobnými predikčními algoritmy.