Vysvětlení 1244 - Šest slov

Muž, který prezentuje svůj velice odvážný návrh kosmického manévru k cestě do vzdálených částí Sluneční soustavy, udělal dle autora comicsu fatální chybu - použil jako argument skutečnost, že jím navrhovaný manévr funguje ve hře Kerbal Space Program. Pokud jste o této hře nikdy neslyšeli, vězte, že jde víceméně o simulátor letů do vesmíru včetně stavby vlastních raket, v aktuálních verzích dokonce i s možností přistávat na různých tělesech fiktivního planetárního systému. Na to, jak je hra zábavná, má překvapivě věrohodnou fyziku, i když by její použití ve stylu dnešního comicsu bylo pochopitelně velmi absurdní.

Oberthův manévr je skutečný manévr pro urychlení vesmírného plavidla za využití zrychlení, kterého lze docílit těsným průletem kolem dostatečně hmotného vesmírného tělesa. Zmínka o Kuiperovi pak pravděpodobně naráží na místo určení kosmického plavidla, které chce prezentující muž do vesmíru vyslat - konkrétně do takzvaného Kuiperova pásu, pásu drobných těles, který se rozkládá v naší Sluneční soustavě zhruba ve vzdálenosti 30 až 50 astronomických jednotek, tedy za oběžnou dráhou Neptunu.

Mouseover text pak naznačuje, že pokud už byste se někdy v NASA ocitli v pozici muže z dnešního comicsu, bylo by patrně lepší použít místo Kerbal Space Programu raději Orbiter - tedy další víceméně herní simulátor letů do vesmíru - neboť je v NASA oblíbenější.